Мегаобучалка Главная | О нас | Обратная связь

Песнь Пресвятыя Богородицы




Величит душа Моя Господа, и возрадовася дух Мой о Бозе Спасе Моем.

Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величаем. (Поклон.)

Яко призре на смирение рабы Своея, се бо от ныне ублажат Мя вси роди.

Честнейшую... (Поклон.)

Яко сотвори Мне величие Сильный, и свято имя Его, и милость Его в роды родов боящимся Его.

Честнейшую... (Поклон.)

Сотвори державу мышцею Своею, расточи гордыя мыслию сердца их.

Честнейшую... (Поклон.)

Низложи сильныя со престол, и вознесе смиренныя; алчущия исполни благ, и богатящияся отпусти тщи.

Честнейшую... (Поклон.)

Восприят Израиля отрока Своего, помянути милости, якоже глагола ко отцем нашим, Аврааму и семени его, даже до века.

Честнейшую... (Поклон.)

Песнь 9

Ирмос: Бога человеком невозможно видети, на Негоже не смеют чини Ангельстии взирати; Тобою же, Всечистая, явися человеком Слово воплощенно, Егоже величающе, с небесными вои Тя ублажаем.

Слава, Господи, Святому Воскресению Твоему. (Поклон.)

Страстей непричастен Ты пребыл еси, Слове Божий, плотию приобщився страстем, но решиши от страстей человека, страстем быв, Спасе наш, Един бо еси Безстрастен, и Всесилен.

Слава, Господи, Святому Воскресению Твоему.

Тлю смертную прием, тления соблюл еси тело Твое невкусно, Твоя же животворящая и Божественная, Владыко, душа, во аде не оставлена бысть, но якоже от сна воскрес, нас совоздвигл еси.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.



Бога Отца, Сына Собезначальна, вси человецы устнами убо чистыми славим, неизреченную же и преславную Духа Всесвятаго силу чтим: Едина бо еси Всесильна Троица неразлучная.

Ин канон

Слава, Господи, Кресту Твоему Честному и Воскресению. (Поклон.)

Аще и во гроб сошел еси яко мертв, Жизнодавче, но адову крепость разрушил еси, Христе, совоздвигнув мертвыя, яже и поглоти, и воскресение всем подал еси, яко Бог, верою и любовию Тя величающим.

Слава, Господи, Кресту Твоему Честному и Воскресению.

Да радуется тварь, и да процветет яко крин: Христос бо от мертвых воста яко Бог. Где твое, смерте, ныне жало, воззовем? Где твоя, аде, победа? Низложи тя в землю, возвысивый рог наш, яко Благоутробен.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Носиши Носящаго вся, и держиши яко младенца в руках, из руки избавляющаго нас Борителя врага, Пречистая Владычице, и видиши на Крест древа возвышаема, от рова злобы нас возвысивша.

Ин канон

Пресвятая Богородице, спаси нас. (Поклон.)

Звезда сияющи зарями Божества от Иакова, от мрака содержимым возсия: Тобою бо, Всечистая, Христос Бог Слово воплощенно, Имже просвещаеми, с Небесными вои Тя ублажаем.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Укреплься силою Твоею и благодатию, Тебе песнь усердно от сердца возложих: но сию приими, Дево Чистая, благодать воздающи Твою многосветлую, от нетленных сокровищ, Богоблаженная.

Слава: Постав показалася еси яве Божества, в Немже ризу телесе Слово истка, Богосоделав мой, Дево, зрак: в Негоже облекся всех Спасе, от смысла чиста Тебе величающих.

И ныне: Мертвым воскресение ныне даровася, Твоим несказанным и неизреченным Рождеством, Богородице Всечистая: Жизнь бо из Тебе плотию облекшися, всем возсия, и смертную дряхлость яве разруши.

 

Катавасия: Всяк земнородный да взыграется, духом просвещаемь, да торжествует же безплотных умов естество, почитающее священное торжество Богоматере, и да вопием: радуйся, Всеблаженная, Богородице Чистая Приснодево.

Господи, помилуй. (Трижды.)

Слава, и ныне:

 

Свят Господь Бог наш.

Припев: Свят Господь Бог наш.

Яко свят Господь Бог наш.

Припев: Свят Господь Бог наш.

Над всеми людьми Бог наш.

Припев: Свят Господь Бог наш.

Ексапостиларий[38], глас 6

Показуя, яко человек еси, Спасе, по существу, посреде став воскрес от гроба, и брашна сопричастился еси, учил еси Крещению покаяния. Абие же к Небесному вознеслся еси Отцу, и учеником Утешителя послати обещал еси, Пребожественный Богочеловече, слава Твоему востанию.

Слава, и ныне: Творец создания и Бог всех, плоть человеческую прият от пречистых кровей Твоих, Всесвятая Дево, и истлевшее мое все естество новосодела, паки якоже прежде рождества оставль по рождестве. Темже Тя верно вси восхваляем, зовуще: радуйся, Владычице мира.

Хвалитные псалмы[39]

Всякое дыхание да хвалит Господа. Хвалите Господа с Небес, хвалите Его в вышних. Тебе подобает песнь Богу.

Хвалите Его вси Ангели Его, хвалите Его вся силы Его. Тебе подобает песнь Богу.

Хвалите Его, солнце и луна: хвалите Его, вся звезды и свет. Хвалите Его, Небеса небес и вода, яже превыше небес. Да восхвалят имя Господне: яко Той рече, и быша; Той повеле, и создашася. Постави я в век и в век века, повеление положи, и не мимо идет. Хвалите Господа от земли, змиеве и вся бездны: огнь, град, снег, голоть, дух бурен, творящая слово Его; горы и вси холми, древа плодоносна и вси кедри; зверие и вси скоти, гади и птицы пернаты; царие земстии и вси людие, князи и вси судии земстии; юноши и девы, старцы с юнотами. Да восхвалят имя Господне, яко вознесеся имя Того Единаго, исповедание Его на земли и на небеси. И вознесет рог людий Своих: песнь всем преподобным Его, сыновом Израилевым, людем, приближающимся Ему.

Воспойте Господеви песнь нову, хваление Его в церкви преподобных. Да возвеселится Израиль о сотворшем Его, и сынове Сиони возрадуются о Цари своем. Да восхвалят имя Его в лице, в тимпане и псалтири да поют Ему. Яко благоволит Господь в людех Своих, и вознесет кроткия во спасение. Восхвалятся преподобнии во славе и возрадуются на ложах своих. Возношения Божия в гортани их, и мечи обоюду остры в руках их: сотворити отмщение во языцех, обличения в людех, связати цари их путы, и славныя их ручными оковы железными.





Читайте также:




©2015 megaobuchalka.ru Все права защищены авторами материалов.

Почему 3458 студентов выбрали МегаОбучалку...

Система поиска информации

Мобильная версия сайта

Удобная навигация

Нет шокирующей рекламы


(0.003 сек.)