Мегаобучалка Главная | О нас | Обратная связь

Стихиры на хвалитех, глас 6




Стих: Сотворите в них суд написан; слава сия будет всем преподобным Его.

Крест Твой, Господи, жизнь и воскресение людем Твоим есть, и надеющеся Нань, Тебе, воскресшаго Бога нашего, поем: помилуй нас.

Стих: Хвалите Бога во святых Его, хвалите Его во утвержении силы Его.

Погребение Твое, Владыко, рай отверзе роду человеческому, и от истления избавльшеся, Тебе, воскресшаго Бога нашего поем: помилуй нас.

Стих: Хвалите Его на силах Его, хвалите Его по множеству величествия Его.

Со Отцем и Духом Христа воспоим, воскресшаго из мертвых, и к Нему вопиим: Ты Живот еси наш, и Воскресение, помилуй нас.

Стих: Хвалите Его во гласе трубнем, хвалите Его во псалтири и гуслех.

Тридневен воскресл еси, Христе, от гроба, якоже писано есть, совоздвигнувый праотца нашего. Темже Тя и славит род человеческий, и воспевает Твое Воскресение.

Стих: Хвалите Его в тимпане и лице, хвалите Его во струнах и органе.

Господи, велие и страшно есть Твоего Воскресения Таинство: тако бо произшел еси от гроба, яко Жених от чертога, смертию смерть разрушивый, да Адама свободиши. Темже на Небесех Ангели ликовствуют, и на земли человецы славят, еже на нас бывшее Благоутробие Твое, Человеколюбче.

Стих: Хвалите Его в кимвалех доброгласных, хвалите Его в кимвалех восклицания. Всякое дыхание да хвалит Господа.

О пребеззаконии иудее, где суть печати и сребреницы, яже дасте воином; не украдено бысть сокровище, но воскресе яко силен: сами же посрамистеся отвергшиися Христа Господа славы, пострадавша и погребенна, и воскресша из мертвых: Тому поклонимся.



Стих: Воскресни, Господи Боже мой, да вознесется рука Твоя, не забуди убогих Твоих до конца.

Запечатану гробу, како окрадени бысте иудее, стражи поставльше, и знамения положше, дверем заключенным пройде Царь; или яко мертва представите, или яко Богу поклонитеся, с нами поюще: слава, Господи, Кресту Твоему, и Воскресению Твоему.

Стих: Исповемся Тебе, Господи, всем сердцем моим, повем вся чудеса Твоя.

Живоприятнаго Твоего гроба, мироносицы жены рыдающа, достигоша Господи, и мира носяща, Тело Твое Пречистое помазати искаху: обретоша же светоносна Ангела на камени седяща, и к ним вещающа, и глаголюща: что слезите, из ребр источившаго жизнь мирови? Что ищете яко мертва во гробе Безсмертнаго? Текша же паче возвестите Того учеником, славнаго Его Воскресения всемирное радование, имже и нас, Спасе, просветивый, даруй очищение и велию милость.

Евангельская стихира[40], глас 6

Слава: Истинный мир Ты, Христе, к человеком Божий мир Твой дая, по востании учеником, пристрашны показал еси я, мнящия дух видети, но утишил еси мятеж души их, показавый руце и нозе Твои. Обаче не верующим еще, брашен причащением, и учений воспоминанием, отверзл еси их ум, еже разумети писания, имже и отеческое обетование обещав, и благословив я, отступил еси на небо. Темже с ними покланяемся Тебе, Господи, слава Тебе.

 

И ныне, глас 2: Преблагословенна еси, Богородице Дево, Воплощшим бо ся из Тебе ад пленися, Адам воззвася, клятва потребися, Ева свободися, смерть умертвися, и мы ожихом. Тем воспевающе вопием: благословен Христос Бог, благоволивый тако, слава Тебе.

Славословие великое[41]

Слава Тебе, Показавшему нам свет.

 

Слава в вышних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение. Хвалим Тя, благословим Тя (поклон), кланяем Ти ся, славословим Тя (поклон), благодарим Тя, великия ради славы Твоея (поклон). Господи Царю Небесный, Боже Отче Вседержителю, Господи, Сыне Единородный, Иисусе Христе, и Святый Душе. Господи Боже, Агнче Божий, Сыне Отечь, вземляй грех мира, помилуй нас; вземляй грехи мира, приими молитву нашу; седяй одесную Отца, помилуй нас. Яко Ты еси един Свят, Ты еси един Господь, Иисус Христос, во славу Бога Отца, аминь. На всяк день благословлю Тя, и восхвалю имя Твое во веки, и в век века. Сподоби, Господи, в день сей без греха сохранитися нам. Благословен еси, Господи, Боже отец наших, и хвально и прославлено имя Твое во веки, аминь. Буди, Господи, милость Твоя на нас, якоже уповахом на Тя.

Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. (Трижды.) Господи, прибежище был еси нам в род и род. Аз рех: Господи, помилуй мя, исцели душу мою, яко согреших Тебе. Господи, к Тебе прибегох, научи мя творити волю Твою, яко Ты еси Бог мой: яко у Тебе источник живота, во свете Твоем узрим свет. Пробави милость Твою ведущим Тя.

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Трижды без поклонов.)

Слава, и ныне: Святый Безсмертный, помилуй нас.

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас.

Тропари воскресные по славословии великом

Если глас 1, 3, 5, 7 [42]: Днесь спасение миру бысть, поем Воскресшему из гроба, и Начальнику жизни нашея: разрушив бо смертию смерть, победу даде нам и велию милость.

Если глас 2, 4, 6, 8: Воскрес из гроба и узы растерзал еси ада, разрушил еси осуждение смерти, Господи, вся от сетей врага избавивый; явивый же Себе апостолом Твоим, послал еси я на проповедь, и теми мир Твой подал еси вселенней, едине Многомилостиве.

 

Господи, помилуй (40 раз, с тремя поклонами в начале). Слава, и ныне:

Господи, помилуй (12 раз).

Слава, и ныне:

ОКОНЧАНИЕ УТРЕНИ

Утверди, Боже, святую православную веру, православных христиан во век века.

Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величаем. (Поклон.)

Слава (поклон), и ныне: (поклон). Господи, помилуй. (Трижды.) Господи, благослови. (Поклон.)

Воскресый из мертвых, Господи Иисусе Христе Сыне Божий, молитвами Пречистыя Твоея Матере, святых славных и всехвальных апостол, преподобных и богоносных отец наших, святаго (празднуемого в этот день) и всех святых помилуй и спаси нас, яко Благ и Человеколюбец.

Аминь.

Многолетие

Святейшие патриархи, митрополиты, архиепископы, епископы, иереи и весь причт церковный православные, православное духовенство и вся православные христианы, Богохранимую страну нашу Российсскую, Христолюбивые власти и воинства ея, всех наших сродников по духу и всех прихожан нашей Боголюбивой общины, Господи сохрани их на многая лета.

 

Великаго Господина и Отца нашего (имярек), Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси [и господина нашего (высоко)преосвященнейшаго (имярек), митрополита или (архи)епископа (титул)], отцев наших духовных и вся православныя христианы, Господи, сохрани их на многая лета.

 

ЧАС ПЕРВЫЙ[43]

 

Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. (Поклон.)

Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. (Поклон.)

Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему. (Поклон.)

Псалом 5.

Глаголы моя внуши, Господи, разумей звание мое. Вонми гласу моления моего, Царю мой и Боже мой, яко к Тебе помолюся, Господи. Заутра услыши глас мой, заутра предстану Ти, и узриши мя. Яко Бог не хотяй беззакония, Ты еси; не приселится к Тебе лукавнуяй, ниже пребудут беззаконницы пред очима Твоима. Возненавидел еси вся делающия беззаконие, погубиши вся глаголющия лжу; мужа кровей и льстива гнушается Господь. Аз же множеством милости Твоея, вниду в дом Твой, поклонюся ко храму святому Твоему, в страсе Твоем. Господи, настави мя правдою Твоею, враг моих ради исправи пред Тобою путь мой. Яко несть во устех их истины, сердце их суетно, гроб отверст гортань их, языки своими льщаху. Суди им, Боже, да отпадут от мыслей своих; по множеству нечестия их изрини я, яко преогорчиша Тя, Господи. И да возвеселятся вси уповающии на Тя, во век возрадуются, и вселишися в них; и похвалятся о Тебе любящии имя Твое. Яко Ты благословиши праведника, Господи, яко оружием благоволения венчал еси нас.

Псалом 89.

Господи, прибежище был еси нам в род и род. Прежде даже горам не быти и создатися земли и вселенней, и от века и до века Ты еси. Не отврати человека во смирение, и рекл еси: обратитеся, сынове человечестии. Яко тысяща лет пред очима Твоима, Господи, яко день вчерашний, иже мимоиде, и стража нощная. Уничижения их лета будут: утро яко трава мимоидет, утро процветет и прейдет, на вечер отпадет ожестеет и изсхнет. Яко исчезохом гневом Твоим, и яростию Твоею смутихомся. Положил еси беззакония наша пред Тобою; век наш в просвещение лица Твоего. Яко вси дние наши оскудеша, и гневом Твоим исчезохом, лета наша яко паучина поучахуся. Дние лет наших, в нихже седмьдесят лет, аще же в силах, осмьдесят лет, и множае их труд и болезнь; яко прииде кротость на ны, и накажемся. Кто весть державу гнева Твоего, и от страха Твоего ярость Твою исчести? Десницу Твою тако скажи ми, и окованныя сердцем в мудрости. Обратися, Господи, доколе? И умолен буди на рабы Твоя. Исполнихомся заутра милости Твоея, Господи, и возрадовахомся, и возвеселихомся. Во вся дни наша возвеселихомся, за дни в няже смирил ны еси, лета в няже видехом злая. И призри на рабы Твоя, и на дела Твоя, и настави сыны их. И буди светлость Господа Бога нашего на нас, и дела рук наших исправи на нас, и дело рук наших исправи.

Псалом 100.

Милость и суд воспою Тебе, Господи. Пою и разумею в пути непорочне, когда приидеши ко мне? Прехождах в незлобии сердца моего посреде дому моего. Не предлагах пред очима моима вещь законопреступную, творящия преступление возненавидех. Не прильпе мне сердце строптиво, уклоняющагося от мене лукаваго не познах, оклеветающаго тай искренняго своего, сего изгонях; гордым оком, и несытым сердцем, с сим не ядях. Очи мои на верныя земли, посаждати я со мною; ходяй по пути непорочну, сей ми служаше. Не живяше посреде дому моего творяй гордыню, глаголяй неправедная, не исправляше пред очима моима. Во утрия избивах вся грешныя земли, еже потребити от града Господня вся делающия беззаконие.

 

Слава, и ныне:

Аллилуия, аллилуия, аллилуия, слава Тебе, Боже. (Трижды с поклонами.)

Господи, помилуй. (Трижды.)

 


©2015 megaobuchalka.ru Все права защищены авторами материалов.

Почему 3458 студентов выбрали МегаОбучалку...

Система поиска информации

Мобильная версия сайта

Удобная навигация

Нет шокирующей рекламы


(0.094 сек.)