Мегаобучалка Главная | О нас | Обратная связь

Кондак воскресный, глас 6




Живоначальною дланию умершия от мрачных удолий Жизнодавец воскресив всех Христос Бог, воскресение подаде человеческому роду: есть бо всех Спаситель, Вокресение и Живот, и Бог всех.

 

Господи, помилуй. (40 раз).

Молитва свт. Василия Великого

Иже на всякое время, и на всякий час, на Небеси и на земли покланяемый и славимый, Христе Боже, долготерпеливе, многомилостиве, многоблагоутробне, Иже праведныя любяй, и грешныя милуяй, Иже вся зовый ко спасению обещания ради будущих благ, Сам, Господи, приими и наша в час сей молитвы, и исправи живот наш к заповедем Твоим, души наша освяти, телеса очисти, помышления исправи, мысли очисти, и избави нас от всякия скорби, зол и болезней, огради нас святыми Твоими Ангелы, да ополчением их соблюдаеми и наставляеми, достигнем в соединение веры и в разум неприступныя Твоея славы, яко благословен еси во веки веков, аминь.

Господи, помилуй. (Трижды.)

Слава, и ныне:

Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем. (Поклон.)

Именем Господним благослови, отче.[23]

Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас. Аминь.

Молитва ко Пресвятей Богородице,
Павла, монаха обители Евергетиды,
сиречь Благодетельницы

Нескверная, неблазная, нетленная, Пречистая, Чистая Дево, Богоневесто Владычице, яже Бога Слова человеком преславным Твоим Рождеством соединившая, и отринувшееся естество рода нашего небесным совокупльшая, яже ненадежных едина надежда и боримых помоще, готовое заступление к Тебе притекающих, и всех христиан прибежище. Не гнушайся мене грешнаго, сквернаго, скверными помыслы, и словесы, и деяньми всего себе непотребна сотворша, и разумом лености сластей жития раба бывша; но яко человеколюбиваго Бога Мати, человеколюбне умилосердися о мне, грешнем и блуднем, и приими мое, еже от скверных устен приносимое Тебе моление, и Твоего Сына и нашего Владыку и Господа, Матернее Твое дерзновение употребляющи, моли, да отверзет и мне человеколюбныя утробы Своея благости, и презрев моя безчисленная прегрешения, обратит мя к покаянию, и Своих заповедей делателя искусна явит мя. И предстани мне присно, яко Милостивая, и Милосердная, и Благолюбивая, в настоящем убо житии теплая предстательнице и помощнице, сопротивных нашествия отгоняющи, и ко спасению наставляющи мя; и во время исхода моего окаянную мою душу соблюдающи, и темныя зраки лукавых бесов далече от нея отгоняющи; в страшный же день суда вечныя мя избавляющи муки, и неизреченныя славы Твоего Сына и Бога нашего наследника мя показующи. Юже и да улучу, Владычице моя, Пресвятая Богородице, Твоим ходатайством и заступлением благодатию и человеколюбием Единороднаго Сына Твоего, Господа и Бога и Спаса нашего Иисуса Христа; Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и Пресвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.



Молитва ко Господу нашему Иисусу Христу,
Антиоха, монаха Пандекта

И даждь нам, Владыко, на сон грядущим покой тела и души, и сохрани нас от мрачнаго сна греховнаго, и от всякаго темнаго и нощнаго сладострастия; укроти стремления страстей, угаси разжженныя стрелы лукаваго, яже на ны льстивно движимыя; плоти нашея востания утоли, и всякое земное и вещественное наше мудрование успи. И даруй нам, Боже, бодр ум, целомудр помысл, сердце трезвящееся, сон легок и всякаго сатанина мечтания изменен. Возстави же нас во время молитвы утверждены в заповедех Твоих, и память судеб Твоих в себе тверду имуща; всенощное славословие нам даруй, во еже пети и благословити и славити пречестное и великолепое имя Твое, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков, Аминь.

 

Преславная Приснодево, Мати Христа Бога, принеси нашу молитву Сыну Твоему и Богу нашему, да спасет Тобою души наша.

 

Упование мое Отец, прибежище мое Сын, покров мой Дух Святый: Троице Святая, слава Тебе.

ОКОНЧАНИЕ ПОВЕЧЕРИЯ

Слава, и ныне: Господи, помилуй.(Трижды.)Господи, благослови.

Воскресый из мертвых, Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, молитвами Пречистыя Твоея Матере, преподобных и богоносных отец наших и всех святых помилуй и спаси нас, яко Благ и Человеколюбец. Аминь.

Прощение[24]

Ослаби, остави, прости, Боже, прегрешения наша, вольная и невольная, яже в слове, яже в деле, яже в ведении и не в ведении, яже во дни и в нощи, яже во уме и в помышлении: вся нам прости, яко Благ и Человеколюбец.

Молитва конечная

Ненавидящих и обидящих нас прости, Господи Человеколюбче. Благотворящим благосотвори. Братиям и сродником нашим даруй яже ко спасению прошения и жизнь вечную. В немощех сущия посети и исцеление даруй. Иже на мори управи. Путешествующим спутешествуй. Служащим и милующим нас грехов оставление даруй. Заповедавших нам недостойным молитися о них помилуй по велицей Твоей милости. Помяни, Господи, прежде усопших отец и братий наших и упокой я, идеже присещает свет лица Твоего. Помяни, Господи, братий наших плененных и избави я от всякаго обстояния. Помяни, Господи, плодоносящих и доброделающих во святых Твоих церквах, и даждь им яже ко спасению прошения и жизнь вечную. Помяни, Господи, и нас, смиренных и грешных и недостойных раб Твоих, и просвети наш ум светом разума Твоего, и настави нас на стезю заповедей Твоих, молитвами Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии и всех Твоих святых: яко благословен еси во веки веков. Аминь.

 

Господи, помилуй.(Трижды.)

ПОЛУНОЩНИЦА ВОСКРЕСНАЯ[25]

Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Аминь.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Трижды с поклонами.)

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.

Господи, помилуй. (Трижды).

Слава, и ныне:

Отче наш, Иже еси на Небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на Небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Господи, помилуй. (12 раз).

Слава, и ныне:

Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. (Поклон.)

Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. (Поклон.)

Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему. (Поклон.)

Псалом 50

Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей, и по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое. Наипаче омый мя от беззакония моего, и от греха моего очисти мя. Яко беззаконие мое аз знаю и грех мой предо мною есть выну. Тебе Единому согреших, и лукавое пред Тобою сотворих, яко да оправдишися во словесех Твоих и победиши, внегда судити Ти. Се бо в беззакониих зачат есмь, и во гресех роди мя мати моя. Се бо истину возлюбил еси, безвестная и тайная премудрости Твоея явил ми еси. Окропиши мя иссопом, и очищуся, омыеши мя, и паче снега убелюся. Слуху моему даси радость и веселие, возрадуются кости смиренныя. Отврати лице Твое от грех моих, и вся беззакония моя очисти. Сердце чисто созижди во мне, Боже, и дух прав обнови во утробе моей. Не отвержи мене от лица Твоего, и Духа Твоего Святаго не отыми от мене. Воздаждь ми радость спасения Твоего, и Духом Владычним утверди мя. Научу беззаконныя путем Твоим, и нечестивии к Тебе обратятся. Избави мя от кровей, Боже, Боже спасения моего; возрадуется язык мой правде Твоей. Господи, устне мои отверзеши, и уста моя возвестят хвалу Твою. Яко аще бы восхотел еси жертвы, дал бых убо, всесожжения не благоволиши. Жертва Богу дух сокрушен, сердце сокрушенно и смиренно Бог не уничижит. Ублажи, Господи, благоволением Твоим Сиона, и да созиждутся стены Иерусалимския. Тогда благоволиши жертву правды, возношение и всесожегаемая; тогда возложат на олтарь Твой тельцы.

 

КАНОН
Пресвятей и Животворящей Троице,

глас 6
Творение Митрофаново.

 

Песнь 1.

Ирмос: Яко по суху пешешествовав Израиль, по бездне стопами, гонителя фараона видя потопляема, Богу победную песнь поим, вопияше.

Припев: Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе. (Поклон.)

 

Три Ипостаси поем Богоначальныя, Единственнаго естества неизменный зрак, Благаго Человеколюбца Бога, прегрешений очищение нам дарующа.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Пресущный едине, и трисиянный начертаньми Господи, в Божестве едином Сый, вразуми нас, и сподоби Твоего Божественнаго сияния.

Слава: Невестоукрасив Павел, юже от язык Церковь, Единому Тебе Триипостасному Богу покланятися научи, от Негоже, и Имже, и в Немже вся быша.

И ныне: Из чрева Твоего пройде умное, Богородице, Солнце, и осия нас Трисветлаго Божества зарями: Егоже поюще, благочестно Тя ублажаем.

Песнь 3.

Ирмос: Несть свят, якоже Ты, Господи Боже мой, вознесый рог верных Твоих, Блаже, и утвердивый нас на камени исповедания Твоего.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Украсив, Трисветлый Боже, чины небесныя, устроил еси пети Тя трисвятыми гласы: с нимиже приими и нас, воспевающих Твою благость.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Едино непреложное Троичное, сообразное единственное Богоначалие поюще, молим Тя тепле, грехов многих низпослати ныне нам прощение.

Слава: Уме Безначальный Отче, сообразный Божий Слове, и Душе Божественный, Благий и Правый, воспевающия верно Твою державу соблюди, яко Благоутробен.

И ныне: Пажить потреби тли, человек по существу быв Бог мой, во утробе Твоей, Чистая: и родоначальники преждняго осуждения Един свободи.

 

Господи, помилуй. (Трижды.)

Седален[26], глас 6.

Владыко Боже, призри с Небесе и виждь наше смирение яко Щедр, и умилосердися, Человеколюбче Преблагий: ни откуду бо надеемся прощение получити злых, имиже согрешихом. Темже буди с нами, и никтоже на ны.

Слава, и ныне: Владычице Чистая, призри, Богородице, виждь наших язв болезни, и умилосердися, Пречистая, и исцели совестное жжение, Твоею милостию орошающи, и вопиющи рабом Твоим: Аз есмь с вами и никтоже на вы.

Песнь 4.

Ирмос: Христос моя сила, Бог и Господь, честная Церковь боголепно поет взывающи, от смысла чиста о Господе празднующи.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Возвышаяй мысль, Единице Трисветлая, и душу и сердце Твоих певец скоро возведи, и сияния Твоего и светлости сподоби.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Претвори и преобрази от злобы мя всякия к добродетели, Едина неизображенная и неизменная Троице, и Твоими зарями просвети.

Слава: Помыслив прежде, мудре составил еси Ангелов чины, служительныя Твоея благости, Триипостасная Единице: с нимиже приими мою хвалу.

И ныне: Иже естеством несозданный Бог Присносущный, созданное восприем человеческое естество, вообрази во Святей Твоей утробе, Богородице Приснодево.

Песнь 5.

Ирмос: Божиим светом Твоим Блаже, утренюющих Ти души любовию озари, молюся, Тя ведети Слове Божий, Истиннаго Бога, от мрака греховнаго взывающа.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Помышляюще естество Богоначальное, промыслительное и спасительное всех сущее Владыко, Трисветлое же едино, к Тебе утренюем, прощения просяще грехопадений.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Отче Безначальный Боже, и Соприсносущный Сыне, и Душе Святый, утверди Единоначальная Троице, Твоя певцы, и от всякия напасти избави и скорби.

Слава: Управляяй сияньми Богодетельными, и к благоугождению Твоего Триипостаснаго Божества, Солнце Славы, наставляя мя присно, и Божественнаго Царствия сотвори причастника.

И ныне: Иже вся носяй и соблюдаяй всесильною Твоею рукою, Слове Божий неизменне, сохрани и соблюди Тя славящия, молитвами Рождшия Тя Богоматере.

Песнь 6.

Ирмос: Житейское море воздвизаемое зря напастей бурею, к тихому пристанищу Твоему притек вопию Ти: возведи от тли живот мой, Многомилостиве.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Премудрость и разум, Богоначалие Трисветлое, певцем Твоим даруй, и доброты лучами светодетельныя Твоея благости осияватися всех сподоби. (Дважды.)

Слава: Свете Нераздельный по существу, Трисиянне, Вседержительне, Неприступне, сердца озари верно хвалящих державу Твою, и к Божественней любви впери.

И ныне: В Тя вселися, Приснодево, яве Вседержитель и Господь всех, и Единому Трисиянному зраку Божества человеки покланятися научи.

 

Господи, помилуй. (Трижды.)

Седален, глас 6.

Отче, и Сыне со Духом Святым призри на ны, верою Тебе покланяющияся, и славящия державу Твою Благоутробне, со огненными бреннии, иного бо разве Тебе не вемы, и возопий поющим Тя: Аз есмь с вами и никтоже на вы.

Слава, и ныне: Призри на ны, Всепетая Богородице, возсияй просвещение сердцам омраченным, и озари стадо Твое, Пречистая. Елико бо хощеши, и можеши яко Мати сущи Зиждителя Твоего, и возопий молящим Тя: Аз есмь с вами и никтоже на вы.

Песнь 7.

Ирмос: Росодательну убо пещь содела Ангел преподобным отроком, халдеи же опаляющее веление Божие, мучителя увеща вопити: благословен еси Боже отец наших.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Крепкую мне мысль устрой, Трисветлая начертаньми Единице, еже хранити и соблюдати Божественныя заповеди Твоя, и всегда пети Тебе верно: благословен еси, Боже отец наших.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Яко тождеством естества поемый, неизреченно Единственный Боже, Лицы же Троицы нося число, соблюди всех нас от различных искушений и обстояний.

Слава: Соестественна и Соприсносущна славим, Единаго Тя по существу Бога, свойствы неслиянне Ипостасными Троице, различное просто предлагающе, в зраце непременнем яве.

И ныне: Бог Пресущный прият, Пречистая, от чрева Твоего чистаго наше человеколюбезне смешение яве, и всех научи вопити: благословен еси Боже отец наших.

Песнь 8.

Ирмос: Из пламени преподобным росу источил еси, и праведнаго жертву водою попалил еси: вся бо твориши Христе, токмо еже хотети, Тя превозносим во вся веки.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Очищение прегрешений скоро подаждь ми, и страстей многообразных избавление, сообразная Троице, Единице Триипостасная: да Тя славлю во вся веки.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Волитель милости извествован, яко Бог милостив, всех помилуй Трисветлая Единице и Троице Преблагая, славословящих Твое величествие.

Слава: От Света Присносущнаго Отца, Света Соприсносущна рождшагося Слова, со Духом исходным Светом, верою славим, и превозносим во вся веки.

И ныне: Врача человеком, Пречистая, родила еси Всесильнаго Слова, Христа Господа, прародительныя язвы всех исцеляюща, превозносящих Его во веки.

Песнь 9.

Ирмос: Бога человеком не возможно видети, на Негоже не смеют чини Ангельстии взирати; Тобою же Всечистая, явися человеком Слово Воплощенно, Егоже величающе, с Небесными вои Тя ублажаем.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Зрети чинове херувимстии, Владыко, доброты Твоея славы не могуще, крилы покрывающеся, непрестанно Троичную песнь вопиют, Триипостасную Твоего Богоначалия Единственнаго державу славяще.

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Твоя сияния, Солнце незаходимое, Твоих рабов подаждь сердцам, и просвети души, и избави от многих прегрешений, Едине Всемилостиве и Триипостасне, и нетленныя Твоея жизни нас сподоби.

Слава: Еже Свет Единочестный, и Трисолнечный, и Светодетельный, Божество сущее, озари верою Тя поющих, и от мрачнаго избави злодейства, и сподоби светлейших Твоих селений, яко Преблагий.

И ныне: Премудре человека прежде созда Сын Твой, Дево, и истлевшаго обнови Тобою, Всепетая: и Божественнаго Света зари невечерния всех исполни, Тя Богородицу истинну верою славящих.

Тропари Троичны

Достойно есть яко воистинну, славити Тя Бога Слова, Егоже трепещут и трясутся Херувими, и славословят Силы Небесныя, Воскресшаго тридневно из гроба, Христа Жизнодавца страхом прославим.

Воспоим вси боголепно песньми Божественными, Отца, и Сына, и Духа Божественаго, Триипостасную Державу, Едино Царство и Господьство.

Юже поют вси земнороднии, и славословят Силы Небесныя, от всех верно поклоняемую, Единицу по Существу Триипостасную.

Господоначальную Херувим и Богоначальную без сравнения Серафим, Нераздельную Троицу во Единице, сущее Богоначалие, Тя величаем.

Отцу Безначальному и Богу, Собезначальному Слову, со Духом поклоняюся (поклон): неразлучное едино соединяемое Существо, Тричисленую Единицу песньми почтим.

Лучезарныя Твоя молния возсияй ми, Боже мой, Триипостасне, Вседетелю, и дом мя покажи Твоея неприступныя славы, светел и светоносен и неизменен.

Егоже трепещут и трясутся Херувими, и славословят Ангельская воинства, от Девы неизреченно воплощшагося Христа Жизнодавца, страхом прославим.

 

Трисвятое. Пресвятая Троице: Отче наш.





Читайте также:


©2015 megaobuchalka.ru Все права защищены авторами материалов.

Почему 3458 студентов выбрали МегаОбучалку...

Система поиска информации

Мобильная версия сайта

Удобная навигация

Нет шокирующей рекламы


(0.095 сек.)